Harilik kardemon kasvab metsikult India lõunaosas. Taimel on pikad odajad lehed. Maapinna lähedal puhkevad kollakad või sinised õied. Viljadeks on 1,2 cm pikkused kuprad, milles asub tosin tugeva vürtsika aroomiga ning üsna nõrga kamprilõhnaga tumedat seemet.
Hariliku kardemoni kuprad kogutakse veidi enne täisküpsust. Neid kuivatatakse päikese käes, leotatakse vees ja kuivatatakse uuesti.
Kardemon on iidsetest aegadest olnud ka seedimist soodustav, liigset vedelikku väljutav ja hingeõhku parandav vahend. Araablased on seda pruukinud ka erootiliste tunnete äratajana.
Kardemoni lisatakse tihti traditsioonilistele India magustoitudele ja jookidele, kuna annab nendele jahutavat mündist maitset ja aroomi.
Selle toote õli valmistatakse Guatemaalas kasvatatud kardemoni taime seemnetest.
Kasutussoovitused:
- Difuseeri hingamise kergendamiseks.
- Lisa toitudele, et tuua välja nende maitset ja toetada seedimist.
- Meelte avamiseks ja vaimse selguse saavutamiseks difuseeri või hinga sisse otse peopesadelt.
- Lisa mõned tilgad vanniveele- puhastab nahka ja juukseid.
- Menstruaalvalude korral proovi määrida mõni tilk kõhupiirkonnale ja tee sooja kompressi.
Peamised kasutusmeetodid:
Difuseeri (3-4 tilka difuuserisse)
Lahjenda 1-2 tilka kookosõliga ja kanna soovitud piirkonnale.